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ADVISORY OPINION      PETITION NO.  S830328A 

On March 28, 1983 a Petition for Advisory  Opinion  was  received from  Quail  Hollow Events, 
P.O. Box 825, Woodstock, New York 12498. 

The issue raised is  whether  admissions to  the Woodstock Arts and Crafts Fair, conducted by 
Petitioner in 1982, were subject to sales tax. 

The event in question was divided into two areas,  a juried exhibition area, apparently devoted 
to sales, and a demonstration area. According to  the brochure  distributed to  publicize the show, the 
demonstration area was used for continuous demonstrations, throughout the show, of various craft 
techniques.  While the brochure  also  announced continuous entertainment, Petitioner states that most 
of the invited musicians and other  entertainers  did not  appear.  Rather, the stage provided was used 
by musical instrument makers to play their instruments. 

Section 1105(f)(1) of the Tax Law imposes a tax on admissions charges to any "place of 
amusement" in the State. 

The Sales and Use Tax Regulations provide, in relevant part, that: "Taxable charges for 
entertainment or amusement include admissions to sporting events such as baseball or football 
games, stock car racing, and college athletic events, carnivals, rodeos, circuses and exhibitions. 

. . . Example 4: An admission charge to a trade show such as a boat, auto or horse show 
which is open to the public is an admission charge for entertainment or amusement." 20 NYCRR 
527.10(b)(2)(ii). 

As thus construed, it is clear that section 1105(f)(1) of the Tax Law is applicable to charges 
for admission to an arts and crafts fair involving demonstrations and exhibitions in addition to the 
display of goods for sale. The presence or absence of music or other traditional entertainment is not 
by itself necessarily dispositive of the issue. The charges for admission to Petitioner's show thus 
came within the ambit of such statutory provision, and were accordingly subject to tax. 

DATED:  August 10, 1983 s/FRANK J. PUCCIA 
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