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STATE OF NEW YORK
 
COMMISSIONER OF TAXATION AND FINANCE
 

ADVISORY OPINION PETITION NO. S930119C 

On January 17, 1993 a Petition for Advisory Opinion was received from Dynamic News 
Diary, Inc., 599 Lexington Avenue, Suite 2300, New York, New York 10022. 

The issue raised by Petitioner, Dynamic News Diary, Inc., is whether its information service 
is subject to sales tax when purchased by newspapers, radio stations, and television stations. 

Petitioner provides, by facsimile transmission or electronic mail, a listing of events in the 
New York Metropolitan Area including political, special event and sports events in the nineteen 
A&B Counties of the New York ADI as defined by Arbitron. The information is sold to newspapers, 
radio stations, and television broadcasters including cable television newsrooms for use in the 
collection and dissemination of news. 

Section 1105(c)(1) imposes a tax upon: 

"(1) The furnishing of information by printed, mimeographed or multigraphed 
matter or by duplicating written or printed matter in any other manner, including the 
services of collecting, compiling or analyzing information of any kind or nature and 
furnishing reports thereof to other persons, but excluding the furnishing of 
information which is personal or individual in nature and which is not or may not be 
substantially incorporate in reports furnished to other persons, and excluding the 
services of advertising or other agents, or other persons acting in a representatives 
capacity, and information services used by newspapers, radio broadcasters and 
television broadcasters in the collection and dissemination of news."  (Emphasis 
supplied) 

Sales by Petitioner of the information services described above are ordinarily subject to the 
tax imposed under Section 1105(c)(1) of the Tax Law. However, when the services are purchased 
by newspapers, radio broadcasters and television broadcasters such services are excluded from the 
imposition of sales tax. Petitioner should obtain an Exempt Use Certificate (Form ST-121) from its 
customers when making such sales. 

DATED: April 20, 1993 /s/ 
PAUL B. COBURN 
Deputy Director 
Taxpayer Services Division 

NOTE: 	The opinions expressed in Advisory Opinions
    are limited to the facts set forth therein. 


