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On November 12, 1980 a Petition for Advisory Opinion was received from New
York State Publishers Association, 215 University Place, Newhouse Communications
Center, Syracuse, New York 13120. 

The issue raised is whether, for purposes of the sales tax imposed under
Article 28 of the Tax Law, the "printed area" of a publication otherwise
constituting a shopping paper includes the area contained in pre-printed
advertising supplements, supplied by the advertiser to be inserted into and
delivered with the shopping paper, when computing the percentage of the area of
the publication devoted to advertisements versus the area devoted to other matter
such as news of general or community interest. 

Section  1115(i) of the Tax Law exempts from the sales tax imposed under
Article 28 of the Tax Law "Receipts from the retail sale of a shopping paper to
the publishers of such publication" and "receipts from the sale of printing
services performed in publishing such paper." Such provision sets forth the
requirements which must be met by a publication in order for the same to
constitute a "shopping paper." Two of these requirements are (1) that the
publication contain in each issue advertisements from numerous unrelated
advertisers and (2) that such advertisements not exceed ninety per cent of the
printed area of each issue. 

The Sales and Use Tax Regulations provide, with respect to advertising
supplements, that: "An advertising supplement is a publication consisting of
advertising, printed in the form of newspaper sheets or other form which is
distributed with a newspaper, mailed out directly, or used by retail stores as
handouts. Advertising supplements, when distributed as inserts in a newspaper,
periodical or shopping paper, are considered part of such newspaper, periodical
or shopping paper." 20 NYCRR 528.6(e)(1). 

Accordingly, because an advertising supplement is deemed to be part of a
shopping paper, the area of the supplement must be included when computing the
percentage of the printed area of the publication devoted to advertising versus
the area devoted to other matter. 

DATED: February 9, 1981 	 s/LOUIS ETLINGER
Deputy Director
Technical Services Bureau 

JAMES H. TULLY, JR., COMMISSIONER     LOUIS M. JACOBSON, DEPUTY COMMISSIONER 
FRANK J. PUCCIA, DIRECTOR 

TP-8 (4/80) 


